Sitemizi Kullanabilmen İçin JavaScript'i Etkinleştir!
Naim Süleymanoğlu İzleme Metni Etkinlikleri Cevapları | Okul Aşkı
Web Sitemize Hoşgeldiniz 18 Şubat 2019

Naim Süleymanoğlu İzleme Metni Etkinlikleri Cevapları



Şimdiki Yazımızda “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Naim Süleymanoğlu Etkinlikleri Soruları ve Cevapları Sayfa 85, 86, 87 “Konusundan Bahsedeceğiz

7. Sınıf Türkaçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 85 

1. ETKİNLİK

“Naim Süleymanoğlu” adlı videoyu izlerken aşağıdaki soruların cevaplarını not alınız.

1. Naim Süleymanoğlu kendi ağırlığının üç katını nerede, kaç yılında kaldırmıştır?
Cevap: 1988 tarihinde Seul Olimpiyatlarında kaldırmıştır.

2. Naim Süleymanoğlu hangi tarihte, nerede doğmuştur?
Cevap: 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğmuştur.

3. Naim Süleymanoğlu’nun ilk başarısı nedir? Bu başarısını kaç yaşında elde etmiştir?
Cevap: 15 yaşındayken Sao Paulo’da “Dünya Gençler Şampiyonu” olmuştur.

4. Naim Süleymanoğlu’na sırası ile “cep herkülü”, “dünyayı kaldıran adam” ve “Türk Süpermeni” isimleri hangi başarılarından sonra ve hangi tarihlerde verilmiştir?
Cevap: 1983 yılında  ABD’de dünya rekoru kırarak “Cep Herkülü” unvanını kazanmıştır.
1983-1986 yılları arasında 63 rekor kırması nedeniyle “dünyayı kaldıran adam” unvanını almıştır.
1986 yılında baskılara dayanamayan Naim Süleymanoğlu Türkiye’ye iltica etmiş ve Bulgaritan’da Türklerin sesi olmuştur.  Bu sebeple, “Türk Süpermeni” unvanını kazanmıştır.

5. Naim Süleymanoğlu’nu iyi tanıyan gazeteci onun hangi özelliklerini anlatmıştır?
Cevap: “Naim çok içine kapanık biriydi. Fazla konuşmayı sevmezdi.. Bilmiyorum nedendir ama çok gülmezdi. Ama göçmenleri çok severdi. Bütün Bulgar göçmenlerine evi açıktı. Göçmen öğrencilere burs verirdi.”

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları izlediğiniz videodan hareketle yanıtlayınız.

1. Naim Süleymanoğlu’nu dünyaya tanıtan başarıları nelerdir? Sıralayınız.
Cevap:

15 yaşında Brezilya’da ilk dünya rekorunu kırmıştır.
1983 yılında ABD’de dünya rekoru kırmıştır.
1983-1986 tarihleri arasında 63 rekor kırmıştır.
1988 yılında Seul Olimpiyatlarında Dünya Şampiyonu olmuştur.

2. Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye’ye gelmek istemesinin sebepleri nelerdir?
Cevap: Bulgar Hükümetinin Türklere yaptıkları baskıların dayanılmaz seviyeye gelmesinden dolayı Türkiye’ye gelmek istemiştir.

3. Çocukların yeteneklerini açığa çıkaracak spor faaliyetleri neler olabilir?
Cevap: Güreş, Halter, basketbol, futbol gibi spor faaliyetleri çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabilir.

4. “Kendi vücut ağırlığının üç katını kaldırmak” insan gücünün üst sınırlarını zorlama anlamına gelir mi? Bu durumu spor ve sağlık açısından değerlendiriniz.
Cevap: Evet, gelir. İnsanın taşıyamayacağı ağırlıkları yüklenmesi sağlığına zarar verebilir. Anca, çeşitli antrenmanlarla vücut bu ağırlıklara alıştırılırsa zarar verme riski en aza indirilmiş olur.

5. Profesyonel spor ile amatörce yapılan sporun farkları neler olabilir? Tartışınız.
Cevap: Profesyonel sporu yapanlar, sporun kurallarını bilir ve ona göre davranır. Ayrıca, profesyonel sporda gerekli sağlık önlemleri alınır. Amatör sporda ise sağlık konusunda sıkıntılar yaşanır, kurallara uyma konusunda sıkıntılar çıkar.

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz videonun konusunu ve ana fikrini belirtiniz.

Konusu: Naim Süleymanoğlu’nun hayatı ev başarıları.
Ana fikir: İnsan kendine güvenir ve azimli olursa büyük başarılar elde edebilir.

4. ETKİNLİK

Naim Süleymanoğlu’nun hayatını maddeler hâlinde özetleyiniz

  • Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde dünyaya geldi.
  • Brezilya’da düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda henüz 15 yaşındayken iki altın madalya kazanarak şampiyon oldu.
  • 1983-1986 yılları arasında gençler kategorisinde 13, büyükler kategorisinde 50 rekor, toplamda 63 rekor kırmıştır.
  • 1984 yılında kendi ağırlığının 3 katını kaldırarak tarihi rekor kırmıştır.
  • Baskılara dayanamayan Naim, 1986 yılında Türkiye’ye sığınmıştır.
  • 18 Kasım 2017 yılında vefat etti.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  86  

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) İzlediğiniz video, konusu bakımından aşağıdakilerden hangisine/hangilerine yöneliktir?

b) Naim Süleymanoğlu’nu anlatan bu videonun amacı aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri olabilir? Neden? (Birden fazla seçenek işaretlenebilir.)

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde geçen zarfların altını çiziniz. Cümleye kattığı anlamları örnekteki gibi yazınız.

7. ETKİNLİK

Naim Süleymanoğlu’nun hayatından hareketle “Kişilerin başarısını sağlayan temel etken genetik özellikleri mi yoksa çalışmaları mıdır?” konulu bir münazara düzenleyiniz.

Cevap: Bu etkinliği, sınıfta arkadaşlarınızla beraber yapmalısınız.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  87  

8. ETKİNLİK

Bir meslek sahibi ile röportaj yapınız. Bu röportajı hazırlarken aşağıdaki kavramlardan yararlanabilirsiniz

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları İçin Tıklayın!


DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. VeNoM dedi ki:

    TEŞEKKÜRLER

  2. Zeynep dedi ki:

    Baya güzel olmuş çok yardımcı oldunuz tesekkurler🤩🤩🤩

  3. Mert dedi ki:

    Allah razı olsun çok işime yaradı 👍👍👍

  4. Murat dedi ki:

    Melisanın aynısı çok teşekkür

  5. Yâzel dedi ki:

    Allah razı olsun

  6. Şeyma dedi ki:

    Çok teşekkūr ederim allah sizden razolsun

  7. Şeyma dedi ki:

    Çok teşekkūr ederim size allah sizden razolsun

  8. hakim bey dedi ki:

    teşekkürler sizin sayenizde hocadan sözlü notu olarak 100 aldım

  9. Teruo dedi ki:

    Allah razi olsun

  10. Murtaza dedi ki:

    Yazanın eline sağlık (‘teşekkürler canım benim’)

  11. Ahmet dedi ki:

    Alah razı olsun

  12. emine dedi ki:

    teşekkürler çok yardımcı oldu

  13. Müslim Turhan dedi ki:

    Allah Ne Muradınız Varsa Versin, Allah Razı Olsun Çok Teşekkür Ederim. >3

  14. isim dedi ki:

    Allah razı olsun

  15. Anonim dedi ki:

    ÇOK çok teşekür ederim ödevime çok yardımcı oldunuz. ama size bir sorum olacak 8 etkinlikte neden verdiği örneklerden yapmamışsınız. lütfen yorumlayın.

    1. izzet demir dedi ki:

      Merhaba. Orada bir yanlışlık yapmışız. K. bakmayınız. Hemen düzelteceğiz.

    2. Ahmet dedi ki:

      Sınıfdakilerle yapın diyor

  16. Anonim dedi ki:

    Ben bunu istemiyorum inatla gösteriyorsun

  17. Melisa dedi ki:

    Çok teşekür ederim çok yardımcı oldunuz bu ödevi bitirmem gerekiyordu burdan tüm okulaşkı takipçilerini saygiyla selemliyorum

    1. Şeyma dedi ki:

      Sana katiliyorum melisa

  18. Melisa dedi ki:

    Çok teşekür ederi

  19. Yağmur dedi ki:

    Çok teşekkür ederim. Yardımcı oldu baya

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.