Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 23 Ağustos 2019


Lavanta Bitkisi Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Şimdiki Yazımızda “Lavanta Bitkisi Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır? “Konusundan Bahsedeceğiz

Genel olarak lavanta yağı parfümeri ve kozmetik sanayiide, ayrıca sabun ve diğer endüstri kollarında güzel kokusu için kullanılmaktadır. Ancak lavanta yağı antiseptik özelliğe sahip olduğu gibi, idrar arttırıcı ve romatizma ağrılarını dindirici etkisi de vardır. Özellikle sedatif etkisi nedeni ile çay şeklinde lavanta çiçeği kullanılmaktadır.

Bunun yanında ilaç ve kimya sektöründe de lavantadan faydalanılır. Kurutularak giysilerin arasına konularak, giysilerin güzel kokması ve böceklenmemesi sağlanır.

(2019-2020) DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.