Web Sitemize Hoşgeldiniz 13 Aralık 2018

8. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Milli Kültürümüz-Tema Değerlendirme Cevapları


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Milli Kültürümüz 5. Tema Değerlendirme Soruları ve Cevapları Sayfa 154, 155

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 154  

BAYRAMLARIMIZ

(İlk dört soruyu yukarıdaki metne göre cevaplayınız.)

1. Ramazan ve Kurban bayramlarının en önemli özelliği nedir?
Cevap: Komşu, dost ve akrabaların bir araya gelmeleridir.

2. Bayramlarda hangi gelenekler uygulanmaktadır?
Cevap: Büyükleri ve akrabaları ziyaret etmek, el öpmek, para ve hediye vermek, şeker ve kurban etini ikram etmek.

3. Bayramlarda şeker ikramı nasıl ortaya çıkmıştır?
Cevap: Şeker kamışındaki tatlı özsuyunun bir Nevruz günü bulunmasıyla ortaya çıkmıştır.

4. Metnin konusunu yazınız.
Cevap: Metnin konusu geleneklerimizdir.

5. “Ebru sanatı, bir dağ gibi yıkılmadan geleceğe koşuyor.” cümlesindeki söz sanatları
nelerdir?
Cevap
: Kişileştirme, benzetme.

6.Millî kültürümüzü, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracağız.” (Mustafa Kemal ATATÜRK) cümlesini çatı özelliklerine göre inceleyiniz.

Cevap: Öznesine Göre:Etken Fiil
Nesnesine Göre:Geçişli fiil.

7. Aşağıdaki cümleleri yükleminin türüne ve yerine göre inceleyip uygun kutuları işaretleyiniz.

Cevap: * Fiil cümlesi-kurallı cümle.
* İsim cümlesi-devrik cümle.
* İsim cümlesi-kurallı cümle.
* Fiil cümlesi-devrik cümle.
* İsim cümlesi-kurallı cümle.
* Fiil cümlesi-kurallı cümle.

8. Akdeniz’in esatir yuvası nihayetsiz ufuklarına bakan küçük tepe, mini mini bir çiçek ormanı gibiydi. İnce, uzun dallı badem ağaçlarının alaca gölgeleri, sahile inen keçi yoluna düşüyor, ilkbaharın tatlı rüzgârlarıyla sarhoş olan martılar, çılgın naralarla havayı çınlatıyorlardı. Badem bahçesinin yanı geniş bir bağdı. Ömer SEYFETTİN

Paragrafın anlatım biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

CevapC) Betimleme

9. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yükleminin türüne göre diğerlerinden farklıdır?

Cevap: D) Millî his o milletin dili ile oluşturulabilir


DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!


Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.