Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 22 Ağustos 2019


8. Sınıf Türkçe Dörtel Yayınları Doğa ve Evren Tema Sonu Ölçme ve Değerlendirme Soruları ve Cevapları

8. Sınıf Türkçe Dörtel Yayınları Çalışma Kitabı 6. Tema Doğa ve Evren Değerlendirme Soruları Sayfa 162, 163

1, 2, 3 ve 4. soruları yukarıdaki metne göre cevaplayınız.

1. Yukarıdaki parçaya göre Gülveren Tepesi’nin bir yamacının perişan olması aşağıdaki hangi nedene bağlanabilir?
Cevap: A) Yerleşim alanı olmasına

2. Parçada aşağıdakilerden hangisi üzerinde durulmamıştır?
Cevap: A) Ağacın kâğıt endüstrisinde kullanıldığı

3. Ormanlarımızı korumak için alınması gereken en gerekli önlem aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Ormanın yararlarını anlatmak

4. Yazarın içinin burkulmasının nedeni, aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) D) Gülveren Tepesi’nin kuzey yamacının çırılçıplak olması

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi yoktur?
Cevap: C) Onu bulmak için saatlerce aramış.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olasılık anlamı yoktur?
Cevap: D) Düşündüklerini her zaman eyleme dönüştürür.

7. Aşağıdakilerden hangisi bir ünlem cümlesidir?
Cevap: A) Hayret, sınavı birincilikle kazanmış.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisi yapı yönünden farklıdır?
Cevap: A) İyi gün dostları neredesiniz şimdi?

9. Aşağıdakilerden hangisi bir tanım cümlesidir?
Cevap: B) İnsanlar arasında geliştirilmiş işaretler bütünüdür dil.

10. Aşağıdaki dizelerin hangisinde bir benzetme vardır?
Cevap: A) Keklik gibi kanadımı süzmedim.

(2019-2020) DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.