Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 24 Ağustos 2019


7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 39, 40, 41 42, 43 “ÜNİTEMİZİ DEĞERLENDİRELİM” Cevapları

Şimdiki Yazımızda “7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 39, 40, 41, 42, 43  Cevapları”  Konusundan Bahsedeceğiz

7. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 39  

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.

Uyarı: Cevaplar İçin Soruların Üzerine Tıklayınız.

1. Meleklere iman etmenin insan hayatına etkilerini yazınız.

2. Meleklerin özelliklerini maddeler halinde yazınız.

3. “Biz göğü, yeri ve ikisi arasındakileri boş yere yaratmadık…” (Sâd suresi, 27. ayet.) ayetini insanın yaratılış amacı açısından yorumlayınız.

4. Ahirete iman, insanın hayatını nasıl şekillendirir? Sebepleriyle birlikte açıklayınız.

5. Ahiretin aşamalarını yazınız.

7. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 40  

B. Aşağıdaki seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Kıyamet aşağıdaki meleklerden hangisinin sura üflemesiyle başlar?
Cevap: D) İsrafil

2. Aşağıdakilerden hangisi ahiretin aşamalarından biri değildir?
Cevap: A) Gayb

3. Aşağıdakilerden hangisi ahirete iman etmenin insana sağladığı özelliklerden biri değildir?
Cevap: D) İnsan adaletin sağlanamayacağını gördüğü için umutsuzluğa kapılır.

4.“Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve ahiret gününe iman eden kimse komşusuna ihsanda (iyilikte) bulunsun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa ya hayır söylesin ya da sussun.” (Buhârî, Edeb, 31.)  Yukarıdaki hadise göre aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?
Cevap: D) İman, insanın davranışlarına yansımalıdır.

7. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 41  

5. Öldükten sonra insanın bütün yaptıklarının tartıldığı ilahi teraziye ne ad verilir?
Cevap: A) Mizan

6. Aşağıdaki seçeneklerde yer alan melekler ve görevleri eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?
Cevap: C) Münker Nekir: Ölen her insanı sorgular.

7. Allah (c.c.), hiç kimseye zulmetmeyen, herkese yaptığının karşılığını verendir. Hem burada hem de ahirette kendisine iman edenlere cömertçe davranır, onları bağışlar ve ödüllendirir. Yukarıdaki metne göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
Cevap: D) Allah (c.c.) günah işleyenleri asla affetmez.

8. Hz. Musa (a.s.), Hz. Âdem (a.s.), Hz. Yahya (a.s.), Hz. Muhammed (s.a.v.), Hz. İbrahim (a.s.), Hz. İsa (a.s.), Hz. Nuh (a.s.) Yukardaki peygamberlerden hangi ikisi Allah’ın (c.c.) güç ve kudretinin bir işareti olarak babasız bir şekilde yaratılmıştır?
Cevap: C) Hz. Âdem (a.s.) – Hz. İsa (a.s.)

7. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 42  

9. Muavvizeteyn sureleri kötülük ve belalardan korunmak için okunur. Aşağıdakilerden hangisi bu tanıma uygun surelerdir?
Cevap: D) Felak-Nâs

10. Melekler için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: A) İman edip güzel işler yapan müminlere dua ederler.

7. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi MEB Yayınları Sayfa 43  

BULALIM

Aşağıdaki soruları cevaplayarak bulmacayı çözünüz.

(2019-2020) DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.