Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 21 Ağustos 2019


6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları “Vazgeçmeyenlerin Hikayesi” Dinleme Metni Etkinlikleri Cevapları

Şimdiki Yazımızda “6. Sınıf Türkçe Vazgeçmeyenlerin Hikayesi” Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevaplar Sayfa 231, 232, 233, 234, 235” Konusundan Bahsedeceğiz

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 231 Cevapları 

1. ETKİNLİK

A) Metni dinlerken not aldığınız kelime ve kelime gruplarının anlamlarını TDK Türkçe Sözlük’ten bulunuz.
B) Anlamlarını öğrendiğiniz kelime ve kelime gruplarından üç tanesini birer cümlede kullanınız
Uyarı: Bu etkinliği bilmediğiniz kelimeleri göz önünde bulundurarak cevaplamalısınız.

2. ETKİNLİK

A) Dinlediğiniz metne farklı başlıklar öneriniz.
Cevap: Engelsiz Aslanlar ve Ampute Milli Takımı Tarih Yazdı!

B) Dinlediğiniz metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: İnanç ve kararlılık engelleri ortadan kaldırır ve başarıya ulaştırır.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

1. “Ampute Futbol Şampiyonası Finali’nde, A Millî Takım’ımız, İngiltere’yi 2-1 yenerek üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu.” cümlesinin örtülü şekilde içerdiği bilgiyi açıklayınız.
Cevap: A Millî Takım’ımız önceki Ampute Futbol Şampiyonasında da şampiyon olmuştur.

2. Millîlerimize madalya ve kupalarını veren kişi kimdir?
Cevap: Millîlerimize madalya ve kupalarını veren kişi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tır.

3. Ampute Millî Futbol Takımı’mızın oyuncuları ile ilgili verilen bilgilerin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceler nelerdir? Anlatınız.
Cevap: Milii Takımımızın bütün oyuncuları doğuştan ya da sonradan engelli olmuşlar. Bu durum beni biraz hüzünlendirdi. Çünkü, engelli olmak onların isteği değildi. Millilerimiz, her şeye rağmen oyuncularımız başarıya ulaşmışlardır.

4. Ampute Millî Futbol Takımı’mız milletimize hangi özellikleriyle örnek olmaktadır?
Cevap: Azim, kararlılık, inanç, takım oyunu ve engeller karşısında pes etmeme özellikleriyle örnek olmaktadır.

5. Warren Bennis ( Vorın Benis)’in “Büyük başarılar, ancak başarabileceklerine inanan insanlar tarafından elde edilmiştir.” sözünün sizde uyandırdığı duygu ve düşünceler nelerdir? Açıklayınız.
Cevap: Herhangi bir konuda başarıya ulaşmak için önce başaracağımıza inanmamız gerekir. Başaracağımıza ne kadar çok inanırsak, başarılı olma şansımız o kadar çok olur. Başaracaklarına inanmayan insanların başarısız olmaları kaçınılmazdır.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 232 Cevapları 

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki haber metinlerini bir haber sunucusu olduğunuzu hayal ederek sesli okuyunuz.

B) Yaşadığınız, tanık olduğunuz veya medya aracılığıyla öğrendiğiniz bir dürüst oyun (fair play) örneğini arkadaşlarınıza anlatınız. Konuşmanızda beden dilinizi etkili bir şekilde kullanınız.

Örnektir

Yakın zamanda Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanan 14 Yaş Altı Ligi 1. Grup 25. hafta maçının 42. dakikasında Beknaz Almazbekov, rakibiyle girdiği mücadele sonucunda ceza sahasında yerde kalınca hakem penaltı kararı verdi. Genç futbolcu, kendisine faul yapılmadığını belirtmesine rağmen hakem kararını değiştirmedi. Bunun üzerine penaltı atışını kullanan Beknaz Almazbekov, meşin yuvarlağı auta atarak büyük bir fair play örneği sergiledi.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 233 Cevapları 

5. ETKİNLİK

Okulunuzun spor faaliyetlerindeki başarıları ile ilgili gerçek veya kurgusal bir haber metni yazınız. Haber metninizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Voleybol Turnuvası Şampiyonu Olduk!

İlimiz genelinde düzenlenen okullar arası voleybol turnuvasına biz de katıldık. Turnuvaya katılmadan önce herkeste bir karamsarlık hakimdi. Beden Eğitimi öğretmenimizin azmi, kararlılığı ve inancı sayesinde öğrencilerimize gerekli eğitimler verildi, moralleri en üst seviyede tutuldu. Turnuvanın ilk karşılaşmasını 3-2’lik setlerle kazandık. Diğer turu ise 3-0’lık setlerle geçtik. Çeyrek ve yarı final maçlarını 3-0, final karşılaşmasını ise 3-2’lik sonuçla tamamladık. Bu sonuçla şampiyon olduk ve okulumuza ilk kupasını kazandırdık. Zaferin ardından okul müdürümüz, “Bu şampiyonluğu tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine armağan ediyoruz.” dedi. Bizler de, bize bu şampiyonluğu yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz…

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 234 Cevapları 

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergelerden hareketle soruları cevaplayınız.

Sekiz takımın katıldığı bir turnuvayla ilgili bilgiler şöyle verilmiştir:
Karşılaşmalar eleme sistemiyle yapılmıştır. Karşılaşmayı kazanan takım bir üst tura çıkmış, kaybeden takım ise turnuvadan elenmiştir.
Aşağıdaki turnuva tabelasında kazanan takımlar “+” işaretiyle, kaybeden takımlar “-“ işaretiyle belirtilmiştir.

1. Bu turnuvada şampiyon olan bir takım, kaç maç yaparak şampiyon olmuştur?
Cevap: 3 maç yaparak şampiyon olmuştur.

2. Yarı finalde H takımının F takımını elediği bir durumda E takımı yarı finalde hangi takımı elemiş olur?
Cevap: G takımı elemiş olur.

3. E takımının finalde elendiği durumda hangi takım şampiyon olmuştur?
Cevap: H takımı şampiyon olmuştur.

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 235 Cevapları 

7. ETKİNLİK

A) Aşağıdaki metni, altı çizili kelime ve kelime gruplarına dikkat ederek okuyunuz. Bu kelimelerin metnin başlığı ile ilişkisini açıklayınız.

B) Anlamını bildiğiniz bir deyim ile ilgili hikâye edici bir metin yazınız. Yazınızın içeriğine uygun bir başlık belirleyiniz.

Cevap İçin “BURAYA” TIKLAYINIZ

6. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları için Tıklayın!

(2019-2020) DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. Adfj dedi ki:

    😍 😍 😍

    1. Anonim dedi ki:

      Hayat.bilgisi.221
      kitsb.dersi.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.