Web Sitemize Hoşgeldiniz 12 Aralık 2018

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları “Dünyanın Neresindeyim?” Cevapları


Şimdiki Yazımızda 6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları “Dünyanın Neresindeyim” Cevapları  Sayfa 94, 95, 96, 97, 98, 99”  Konusundan Bahsedeceğiz

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 94  

Adres bilgilerimiz olmasaydı kargo dağıtım işlemleri bu durumdan nasıl etkilenirdi?
Cevap: Adres bilgilerimiz olmasaydı kargo dağıtımı gibi bir şey söz konusu olmazdı. Kargoların nereye gideceği belli olmadığı için kargo gönderilemezdi.

Günlük hayatta kullanılan cep telefonu ve navigasyon gibi elektronik cihazlar, bir yerin konumunu belirlemede ve adresini bulmada hangi verilerden faydalanıyor olabilir? Tartışınız.
Cevap: Navigasyon ve cep telefonu GPS sinyallerini kullanarak Dünya üzerindeki konumumuzu tespit eder ve bu bilgi ile gitmek istediğimiz yere bizleri ulaştırır.

Okul servisi, Ali’nin evine uğradıktan sonra öğrencileri bırakmak için okula gidecektir. Servis şoförüne yön bilgilerini kullanarak yolu tarif ediniz?
Cevap: Dandanakan Sokak’tan güneydoğu yönüne doğru gidilecek ve meydana gelindiğinde Malazgirt sokağa girilecek. Daha sonra sokağın sonundan kuzeye doğru gidilecek ve okula ulaşılacak.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 95  

Paralellerin boylarının, kutuplara doğru gidildikçe kısalmasının nedeni ne olabilir? Tartışınız.
Cevap: Dünyanın geoit şeklinde olmasından dolayı kutuplara doğru gidildikçe paralellerin  boyları azalır.

Aşağıdaki arabalar, aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyor. 500 km sonra hangi araç daha fazla meridyen geçmiş olur?
Cevap: 600 Kuzey Paralelinde hareket eden araba kutuplara daha yakın olduğundan dolayı daha fazla meridyen geçmiş olur.

“Bütün yollar Roma’ya çıkar.” sözü ile Milyon Taşı arasında nasıl bir ilişki vardır? Araştırınız.
Cevap: Milyon Taşı dünyanın merkezi olarak bilinirdi. Bu nedenle, dünyanın neresinden olursa olsun dolanılmaya kalkılırsa Milyon taşının olduğu yere ulaşılacaktı.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 96  

Aşağıdaki metni okuyunuz. Verilen soruyu Türkiye haritasını kullanarak cevaplayınız.

Dağcıların kaybolduğu yer, hangi ilimiz sınırları içindedir?
Cevap: Erzurum ili sınırları içindedir.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 97  

Sıra Sizde

Yukarıdaki görselden faydalanarak Türkiye’nin mutlak konumu hakkındaki soruları cevaplayınız.

1) Türkiye, 36 ve 42 kuzey paralelleri ile 26 ve 45 doğu meridyenleri arasındadır.
2) Türkiye, Ekvator’un kuzeyinde , Greenwich’in doğusunda yer almaktadır.
3) Türkiye’nin, kuzeyi ile güneyi arasında 6 paralel farkı vardır.
4) Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında 19 meridyen farkı bulunmaktadır

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 98  

Sıra Sizde

Aşağıda Türkiye’nin göreceli konumuyla ilgili özellikler ve bununla ilgili görseller verilmiştir. Görsellerden yararlanarak metin kutusunda boş bırakılan yerlere örnekte olduğu gibi Türkiye’nin göreceli konumuyla ilgili özellikleri yazınız.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler MEB Yayınları Sayfa 99  

Dünya haritasını dikkate alarak aşağıdaki soruların cevaplarını verilen boşluğa yazınız.

1) 100 kuzey – 50 güney paralelleri ile 40°-90° bati meridyenleri arasında hangi kıta bulunmaktadır?
Cevap: Afrika Kıtası.

2) Asya kıtasının yer aldığı coğrafi koordinat değerlerini yazınız.
Cevap: 80 derece ile 0 derece kuzey paralelleri, 40 derece ile 180 derece arası doğu meridyenleri arasında yer alır.

3) Yüz ölçümü en büyük olan kıta hangisidir?
Cevap: Asya Kıtasıdır.

4) Yüz ölçümü en küçük kıta hangisidir?
Cevap: Okyanusya Kıtasıdır.

5) Greenwich’in batısında toprağa sahip olmayan kıtalar hangileridir?
Cevap: Antartika Kıtasıdır.

6) Sadece güney yarım kürede toprakları olan kıta hangisidir?
Cevap: Okyanusya Kıtasıdır.

7) Sadece kuzey yarım kürede toprağı olan kıtalar hangileridir?
Cevap: Asya, Avrupa, Kuzey Amerikadır.

8) Büyük Okyanus haritada niçin hem doğuda hem de batıda gösterilmiştir?
Cevap: Dünya yuvarlaktır ve haritada dünya düz bir zemine aktarılmıştır. bu nedenle hem batıda hem de doğuda gösterilmiştir. Halbuki, ikisi aynı okyanustur.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları İçin Tıklayın!


DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. AHMET KAAN TURAN dedi ki:

    Siteniz çok güzel ALLAH RAZI OLSUN

    1. Admin dedi ki:

      Rica ederiz. Teşekkürler 🙂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.