Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 24 Ağustos 2019


6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Gün Yayınları Sayfa 59-60 Ünite Değerlendirme Cevapları

Şimdiki Yazımızda “6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Gün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 59-60 Cevapları”  Konusundan Bahsedeceğiz

6. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 59  

A. Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplandırınız.

Uyarı: Cevaplara Ulaşmak İçin Soruların Üzerine Tıklayınız.

1. Namazın dinimizdeki önemini ayet ve hadislerle açıklayınız.

2. Abdest nasıl alınır? Anlatınız.

3. Namazın farzları nelerdir? Kısaca anlatınız.

4. Günde kaç kez, hangi vakitlerde ezan okunur? Söyleyiniz.

5. Sabah namazının farzının nasıl kılındığını anlatınız.

6. Hangi durumlar abdestin bozulmasına neden olur? Üç örnek veriniz.

7. Camilerin toplumsal açıdan önemi nedir? Belirtiniz.

B. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi namazın hazırlık şartlarından biri değildir?
Cevap: C) Namaza başlarken “Allâhü ekber.” diyerek tekbir almak

2. Camilerde ezan okuyan kişiye ne ad verilir?
Cevap: B) Müezzin

3. Aşağıdaki seçeneklerde yer alan ezanın sözlerinden hangisinin anlamı yanlıştır?
Cevap: A) Eşhedü en lâ ilâhe illâllah – Haydi namaza.

4. Farzı sünnetinden önce kılınan namaz aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Akşam namazı

5. Aşağıdakilerden hangisi vacip bir namazdır?
Cevap: B) Bayram namazı

6. Aşağıdaki namazlardan hangisi yalnızca Ramazan ayında kılınır?
Cevap: D) Teravih namazı

6. Sınıf Ders Kitabı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi GÜN Yayınları Sayfa 60  

7. Aşağıdakilerden hangisi namazın insana sağladığı faydalardan biri değildir?
Cevap: C) Namaz, insanın taassup sahibi olmasını sağlar.

8. Sadece sabah ezanında söylenen ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: B) Essalâtü hayrün minen nevm.

C. Aşağıdaki cümlelerde yer alan boşlukları verilen sözcüklerden uygun olanı ile tamamlayınız.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Gün Yayınları Cevapları Ders Kitabı

(2019-2020) DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.