Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 20 Eylül 2019

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık “Birey ve Toplum-Ünite Değerlendirme Çalışmaları” Cevapları

Şimdiki Yazımızda “5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık “Birey ve Toplum-Ünite Değerlendirme Çalışmaları”  Sayfa 30, 31, 32 ”  Konusundan Bahsedeceğiz

A. Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız

1. (D) Birey toplumun çıkarlarını kendi çıkarlarından daha önde tutmayı Sosyal Bilgiler dersinde öğrenir.
2. (D) Yaşadığımız bir olay sadece bizi değil, çevremizde bulunan diğer insanları da etkileyebilir.
3. (Y) Çocukların okula gitme ve oyun oynama hakkı kısıtlanabilir.
4. (D) Haklarımızı kullanırken yerine getirmemiz gereken görev ve sorumluluklar da vardır.
5. (Y) Kişisel zamanımızı planlarken en çok oyun oynamaya zaman ayırmalıyız.
6. (D) Görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken planlı hareket etmeliyiz.
7. (D) Çocuk hakları tüm çocuklar için gereklidir.
8. (Y) Olayların sadece bir nedeni ve bir sonucu vardır.

B. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları, kutucuklarda verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız. İfadelere uygun ekler getirebilirsiniz.

1. …Sosyal Bilgiler…… dersi ilgi, istek ve yeteneklerimizin farkına varmamızı sağlar.
2. Toplumun en temel birimi …ailedir…. .
3. Bireyler ortak bir amaç için bir araya gelerek …grubu…. oluştururlar.
4. …..Sorumluluk…… bireyin kendi davranışlarını ve bunların sonuçlarını üstlenmesidir.
5. ..UNİCEF… dünya çocuklarını korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek
amacıyla kurulmuştur.
6. Her birey ……..18….. yaşına kadar çocuk olarak kabul edilir.
7. Her çocuğun ………sağlık………. hizmetinden yararlanma hakkı vardır.
8. …..Planlı….. çalışmak bireyi başarıya ulaştıran unsurlardan biridir

C. Aşağıda verilen tabloları kendinize uygun olarak doldurunuz.

1. Yer aldığım grup: Aile
Üstlendiğim rol: Evlat
Rolümle ilgili haklarım: Beslenme, Özgürce yaşama, ihtiyaçlarımı giderme.
Rolümle ilgili görev ve sorumluluklarım: Odamı toplamak, aile bireylerime sağlıklı olmak.

2. Yer aldığım kurum: Sınıf
Üstlendiğim rol: Öğrenci
Rolümle ilgili haklarım: Eğitim almak.
Rolümle ilgili görev ve sorumluluklarım: Ders dinlemek, öğretmen ve arkadaşlarıma saygılı olmak.

Ç. Aşağıdaki tabloda verilen durumların hak mı yoksa sorumluluk mu olduğunu örnekteki gibi işaretleyiniz.

D. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız

1. Aşağıda verilenlerden hangisi çocuk hakları ihlaline örnektir?
Cevap: B) Çocuğun 14 yaşına gelince çalışmak için eğitimini bırakması

2. Birey, toplum içinde farklı rollere sahiptir. Üstlendiği her rolde sorumlulukları da değişebilir.
Aşağıdakilerden hangisi bireyin okuldaki sorumluluklarından biri değildir?
Cevap: C) Odasını toplamak

3. “Ben, Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisiyim. Annem, babam, dedem ve kardeşimle beraber yaşıyorum.”
Melek yukarıdaki bilgileri vermiştir. Metne göre aşağıdakilerden hangisi Melek’in üstlendiği rollerden biri değildir?
Cevap:  C) Sınıf başkanlığı

4. Sosyal Bilgiler dersi, bireyleri çevreye, topluma ve insanlığa karşı sorumlu ve etkin bir vatandaş olarak yetiştirmeyi amaçlar. Buna göre aşağıdakilerden hangisi Sosyal Bilgiler dersinin amaçları arasında yer almaz?
Cevap: D) İnsan vücudunun çalışma sistemini öğretmek

5. Buna göre yukarıda verilen durumlardan hangileri çok boyutlu bir olay olarak değelendirilir?
Cevap: A) I, II, III ve IV

E. Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sosyal Bilgiler dersinin hayatımızdaki yeri ve önemi nedir?
Cevap: Sosyal bilgiler dersi, hayatımızda büyük öneme sahiptir. Bu ders,  bir insan olarak doğuştan itibaren var olan haklarımızı bilmenin önemini ve birbirimize karşı olan sorumluluklarımızı kavramamızı sağlar. Bunun yanında ilgi, istek ve yeteneklerimizin farkına varmamızı, birlikte yaşama ve yardımlaşmanın önemini anlamamızı sağlar. Bu şekilde bizlere hayatımızın her alanında yardımcı olacak bilgileri sunar.

2. Yeni bir eve taşınan insanın hayatında ne gibi değişiklikler olur?
Cevap: Yeni bir eve taşınan insanın hayatında büyük değişiklikler olur. Yeni eve taşınan insanın yeni yerine alışması baya zaman alır. Bu insan, yeni komşular edinir. Yeni insanlarla tanışır dostlar edinir. Eğer taşınan insan okula gidiyorsa okulunu değiştirmek zorunda kalır.

3. Kişisel zamanımızı planlarken nelere dikkat etmemiz gerekir?
Cevap: Kişisel zamanımızı planlarken vaktimizi doğru kullanmalıyız. Vaktimizi işlerimize göre bölmeli, bir program yapmalı, programımıza uyarak her işimizi vaktinde yapmalıyız.

4. Çocukların kendi haklarını kullanmaları neden önemlidir?
Cevap: Dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu haklara çocuk hakları denir. Çocuklar kendi haklarını kullanmalılar. Çünkü haklarını kullanmaları, onların toplumda yer alabilmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri, ihtiyaçlarının giderilmesi ve ileride bir meslek sahibi olup kendi ayakları üzerinde durmaları açısından çok önemlidir.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları İçin Tıklayın!


 


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: YASAK!