Web Sitemize Hoşgeldiniz 11 Aralık 2018

4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi “Adalet ve Eşitlik” Cevapları


Şimdiki Yazımızda “İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi “Adalet ve Eşitlik” Sayfa 48, 49 Cevapları” Konusundan Bahsedeceğiz

4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Sayfa 48  

Hazırlık Çalışmaları

Aşağıdaki resimlerden yararlanarak ilgili soruları cevaplayınız.

1. Tilki, çorbayı eşit bir şekilde paylaştırmış mıdır?
Cevap: Evet, eşit bir şekilde paylaştırmıştır.

2. Tilki, leyleğe karşı adil davranmış mıdır?
Cevap: Hayır, adil davranmamıştır.

3. Leylek çorbasını niçin içememiştir?
Cevap: Gagası yüzünden içememiştir.

4. Tilki, leylekle aralarındaki bireysel farklılığı göz önüne almış mıdır?
Cevap: Hayır, almamıştır.

5. Tilki ile leylek arasında adaletin sağlanması için ne yapılmalıdır? Tartışınız.
Cevap: Leyleğin çorbası uzun bir kaba konulmalıdır.

4. Sınıf İnsan Hakları Yurttaşlık ve Demokrasi Sayfa 49 

Etkinlik

Hayvanlar arasında yapılan yarışın adil olduğunu düşünüyor musunuz? Neden? Açıklayınız
Cevap: Hayır, adil olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, yarışacak hayvanların özellikleri dikkate alınmamıştır.

Etkinlik

Beril ile Özgürcan, annesi ve babası ile birlikte sinemaya gitmişlerdi. Filmin başlama saatini bekliyorlardı. Bu sırada özel gereksinimli bir kişinin merdivenden çıkamadığını gördüler. Bu duruma üzüldüler.

Özel gereksinimli kişilere yönelik adaletli olunması için çözüm önerileriniz nelerdir? Söyleyiniz
Cevap: Onlara özel bir yol yapılabilir. Bunun yanında, onlara yardımcı olacak kişiler görevlendirilebilir.

Değerlendirme Çalışmaları

1. Eşitlik ile adalet arasındaki ilişkiyi açıklayınız.
Cevap: Adaletin en önemli ilkelerinden biri eşitliktir. Adalet olmadığında eşit haklara sahip olmamızın
bir anlamı yoktur. Eşitlik olmadan da adaletten söz edilemez.

2. Adaletli bir insan olmak için neler yapılmalıdır? Anlatınız.
Cevap: Adaletli bir insan olmak için, insanlara karşı adaletli olmalı, insanlar arasında ayrımcılık yapılmamalıdır. Ayrıca, emaneti ehline vermeli, haksızlığa tahammül edilmemelidir.


√ DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

Henuz yorum yapilmamis.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.