Hata! Javascript'inizi açınız
Web Sitemize Hoşgeldiniz 25 Ağustos 2019


2100’deki Yaşamdan Bir Gün Metni Etkinlikleri Cevapları

Şimdiki Yazımızda “7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları 2100’deki Yaşamdan Bir Gün Etkinlikleri Soruları ve Cevapları Sayfa 137, 138, 139, 140, 141, 142″Konusundan Bahsedeceğiz

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  137  

1. ETKİNLİK

Okuduğunuz metinde geçen bazı cümleler aşağıda verilmiştir. Bu cümlelerden ve sözlük anlamlarından hareketle kelimeleri tahmin ediniz.

Cevap:

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  138  

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metinden hareketle yanıtlayınız.

1. Metindeki evin özellikleri nelerdir?
Cevap: İleri derecede teknolojik aletlerin yer aldığı, robotların bulunduğu ve telepatik olarak kontrol edilebilen bir evdir.

2. Metinde anlatılan kısa yolculukta nasıl bir çevre tasvir edilmektedir?
Cevap: tümsek ya da çukurun, sürtünmenin olmadığı, şık arabalar, kamyonlar ve trenlerin olduğu, kullanılmayan çiplerin tüm dünyada, şehir çöplüklerinde dağlar oluşturdukları bir çevre tasvir edilmektedir.

3. Hiçbir teknolojik ürün kullanılmadan geçirilecek bir gün kurgulayınız.
Cevap: Bir ormana gidip bir ağacın dibinde televizyon, telefon, bilgisayar gibi bütün teknolojik aletlerden uzak durup kitap okumak şeklinde bir gün kurguluyorum.

4. Metinde kurgulanan bir günlük kesitten size göre olumlu veya olumsuz olduğunu düşündüğünüz olay ve durumları karşılaştırınız.
Cevap: Her şeyi insanlar yerine teknolojik araçlar yapacak. Bunun sonucunda insanlar tembelleşecektir. Buna bağlı olarakta kilo konusunda sağlık sorunları yaşanacaktır. buna karşılık, bir yerden bir yere çok kısa sürelerde gidilmesi de işin olumlu tarafıdır.

5. Bir robotunuz olsun ister miydiniz? Gelecekte robotların yaşantımızda olması konusunda ne düşünürsünüz?
Cevap: Evet, benim yerime ödevlerimi yapan bir robotumun olmasını isterdim. Gelecekte robotlar, insanların yaşamlarını doğrudan etkileyecek ve iç içe bir yaşam süreceklerdir.

6. Teknoloji bağımlılığının gün geçtikçe artması insanlığın geleceği için risk oluşturur mu? Değerlendiriniz.
Cevap: Evet, oluşturur. Teknoloji bağımlılığı insanların birbirinden  uzaklaşmasına, yalnızlaşmasına ve hareketsiz kalmasına neden olacaktır. Bu durum da çeşitli sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olacaktır.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) Metindeki kurgusal unsurlar nelerdir?
Cevap: DNA ve protein alıcısının sessizce harekete geçip nefes ve vücut sıvılarından yayılan moleküller  analiz etmeleri, robot aşçının kahve hazırlaması, telepatik olarak aletlerin yönetilmesi.
belirtisi olup olmadığını kontrol ederler

b) Metindeki kurgusal olmayan unsurlar nelerdir?
Cevap: Uykudan uyanmak, araba, internet, robot.

4. ETKİNLİK

Metnin özetini verilen bölüme yazınız.

Yılbaşı sabahı mışıl mışıl uyuyan John (Jan)’ı Molly adlı yazılım programı ofisten gelen bir mesaj ile uyandırır. John, homurdanır ve yavaş yavaş kalkarak banyoya gider. Banyoda aynaya baktığından ayna, John’un hasta olup olmadığını kontrol eder. Daha sonra mutfaktaki robot aşçıdan kahve yapmasını ister. Robot aşçının hazırladığı kahvaltısını beklerken haber başlıklarını tarar.

Haberlere göz atarken setlerde beklenmedik bir biçimde büyük bir sızıntının tespit edildiğini öğrenir. John, ofisten aranmasının sebebinin ne olduğunu anlar. Telepati yöntemi ile kontrol ettiği havada giden arabası ile yolculuk yaparken ofisten ve kız kardeşinden gelen mesajları okur. kısa sürede ofise yetişir.

Ofise gittiğinde patronu diğer çalışanlarla birlikte setlerle ilgili bilgilendirme yapar. Uzun tartışmalardan sonra insanların kumanda ettiği bir robot tamir ekibinin setleri tamir etmek için gönderilmesine karar verilir.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  139  

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki fiilleri yapısına göre “basit, türemiş, birleşik” olacak şekilde örnekteki gibi yazınız.

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde fiilleri niteleyen kelimelerin cümleye kattığı anlamı örnekteki gibi yazınız.

Yüzünüzü yıkarken DNA ve protein alıcısı harekete geçer. (zaman)
Mars’ta kış hızla yaklaşıyor. (durum)
Bir tanesi dikkatinizi aniden çekiyor. (zaman)
Metindeki olay 2100 yılında geçer. (zaman)
Giyinir ve aceleyle dışarı fırlarsınız. (yer-yön)
Manyetik arabanızla dolaşmayı çok istiyorum. (miktar)
Manyetik araç internete hemen bağlanır. (zaman)
Yeni satın aldığınız yazılım programı nasıl kullanılıyor? (soru)
Manyetik aracınız sessizce havalanır. (durum)
Işıklar birden kararır. (zaman)
Sonunda eve tekrar geldiniz. (durum)
Molly duvar ekranında ansızın belirir. (zaman)

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  140 

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergeleri uygulayınız.

a) Bir bilim insanı olsanız aşağıdaki bilimsel çalışmalardan hangisinde yer almak istersiniz? Neden? Sorularından hareketle bir konuşma yapınız.

Cevap:  “Kanseri tedavi edecek ilaç, yöntem geliştirme.” çalışmasında yer almak isterdim. Çünkü, günümüzde kanser hastalıkları yüzünden insanlar hayatlarını kaybediyor. Bu nedenle bu ölümlere çare olmak için bu çalışmaya katılırdım.

b) Bunların dışında nasıl bir bilimsel çalışmada yer almak isterdiniz? Arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Mars gezegeninde su arama çalışmalarında yer almak isterdim.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  141  

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki paragrafı okuyunuz. Okuduğunuz paragraftan hareketle yönergeleri uygulayınız.

a) Yeni yaşam alanları keşfetmek amacıyla Mars’a gidecek 40 kişilik bir grup oluşturulmaktadır. Siz de bu gruba katılmak için başvuru yaptığınızı düşünerek aşağıdaki formu doldurunuz.
Cevap: Formu kendiniz doldurmalısınız.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa  142  

b) Başvurunuzun kabul edildiğini varsayarak bir hikâye yazınız. Yazınızda aşağıdaki sorulardan yararlanabilirsiniz.

Hayal gücünüzü kullanarak bir hikaye yazabilirsiniz.

7. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları İçin Tıklayın!

Etiketler:

(2019-2020) DERS KİTABI CEVAPLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAS

Yorumlar

  1. Allah belanı vermesin dedi ki:

    Selamını versin

  2. Anonim dedi ki:

    Çok teşekkür 😇😇😇😇😂😃😄😃😂😁☺😊😀😁😂😃😄😆😅

  3. Anonim dedi ki:

    Valla çok saol

  4. Zeybne dedi ki:

    Eyw prooo

  5. Anonim dedi ki:

    eyvallah bro

  6. Anonim dedi ki:

    Abi sağolun teşekkürler

  7. Elif dedi ki:

    Çok teşekkürler

  8. Anonim dedi ki:

    teşekürler

  9. Anonim dedi ki:

    Teşekkürler

  10. .... dedi ki:

    Çok teşekkürler

  11. Zeynep dedi ki:

    Allah Razı Olsun

    1. Anonim dedi ki:

      çok güzel abi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.